20 Μαΐ 2013

Σάββατο 25 Μαϊου: Συναυλία για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ


Οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού σας καλούν σε συναυλία συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην καταστροφή του τόπου τους. Η συναυλία θα γίνει το Σάββατο 25 Μαΐου 2013, στην πλατεία της Ιερισσού – ώρα έναρξης 8.30 μμ.
Η συναυλία αυτή δεν πραγματοποιείται μόνο για να θυμίσει την καταστροφή του Κακκάβου, αλλά και για να θυμίσει σε όλους μας την καταστροφή της δικαιοσύνης. Για 17η ημέρα σήμερα, δύο συμπολίτες μας συνεχίζουν να είναι προφυλακισμένοι με πολιτική εντολή, κι όπως δηλώνουν οι δικηγόροι τους, κατασκευασμένες κατηγορίες.
Στην Ελλάδα του 2013…
οι αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν καταδρομικά σε σπίτια τα ξημερώματα, παραβιάζοντας πόρτες και συλλαμβάνοντας πολίτες μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους.
κατασκευάζονται ένοχοι με σκοπό, όχι την απόδοση δικαιοσύνης, αλλά την ενοχοποίηση και καταστολή ενός δυναμικού κοινωνικού κινήματος.
ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία και οι φυσικοί πόροι σε πολυεθνικές και μεγαλοεργολάβους.
οι «επενδύσεις» προωθούνται με κάθε κόστος: καταστροφή του περιβάλλοντος, βιασμός της αλήθειας, καταστρατήγηση συνταγματικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στη καταστολή, στην αστυνομική και δικαστική αυθαιρεσία, και στην κρατική τρομοκρατία, απαντάμε με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ. Γιατί δεν μας μένει τίποτα άλλο που να αξίζει να ακουμπήσουμε πάνω του.


Μετακίνηση – Συναυλία 25.05


Για τη μετακίνηση προς Χαλκιδική, για τη συναυλία της 25ης Μαίου, ναυλώνονται λεωφορεία, σε διάφορες πόλεις. Παρακαλούμε όσους οργανώνουν τέτοιες δράσεις να μας ενημερώσουν στο sintfor[at]gmail.com, ώστε να τις ανακοινώνουμε.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνείστε με 6978834937 – 6978929056.

ΑΘΗΝΑ

Πλατεία Συντάγματος – Σαβ. 25/5, 07:30 π.μ. πληροφορίες εδώ

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

Η μετακίνηση με το λεωφορείο θα κοστίσει 5 με 6 ευρώ το άτομο σύνολο (πήγαινε-έλα). Συμμετοχές μέχρι και Τρίτη στις 10 το βράδυ, στους Μιχάλης: 6975797626 και Κώστας: 6944695400. Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή σύντομα ώστε να μισθωθεί το λεωφορείο και να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα. ώρα αναχώρησης 17:45, επιστροφή μετά το πέρας της συναυλίας.

ΟΤΑΝ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ…


Πρόκληση μεγάλη  για πολλούς , αποτελεί το θέμα των Πανελλαδικών εξετάσεων πάνω στο μάθημα της Έκθεσης. Εμείς θα προσπαθήσουμε να συναισθανθούμε τους εξεταζόμενους μαθητές της ΒΑ Χαλκιδικής που δίνουν τη δική τους μάχη αυτές τις ημέρες. Τα παιδιά αυτά που σύρθηκαν στην ασφάλεια «για προσωπική τους υπόθεση», που φάγανε χημικά στην αυλή του σχολείου τους, που βρέθηκαν λιπόθυμα με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και κρίσεις πανικού να δέχονται πρώτες βοήθειες από καθηγητές και γονείς, που βαφτίστηκαν οι γονείς τους, οι παππούδες τους, οι φίλοι τους τρομοκράτες, σίγουρα άλλα θέλανε να γράψουν πάνω στο επίμαχο θέμα της έκθεσης.
Θύματα ενός εκπαιδευτικού συστήματος «μέγγενη», που επιβραβεύει την υποκρισία, το ψέμα, την παπαγαλία και την υποταγή, εξαναγκάστηκαν όχι να εκφράσουν την προσωπική τους άποψη και εμπειρία, αλλά να γράψουν τα κλισέ που μάθανε στα φροντιστήρια και που οι εξεταστές τους θέλουνε να δουν γραμμένα.
Χρέος μας, λοιπόν, σ΄αυτά τα παιδιά του αγώνα και της διαμαρτυρίας, και μεγάλη πρόκληση για εμάς, να γράψουμε αυτό το άρθρο, με την ευχή ότι θα αναρτηθεί σε πολλές ιστοσελίδες σχολείων.
Το θέμα, λοιπόν, έχει ως εξής: Γράψτε ένα άρθρο για την επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου σας με θέμα: α) Την έλλειψη σεβασμού του ανθρώπου προς το φυσικό περιβάλλον και β) τρόπους για να αποκατασταθεί η σχέση τους με αυτό.
Θα αρχίσουμε με δύο προβληματισμούς: Σε ποιους ανθρώπους αναφέρονται οι εμπνευστές του θέματος; Πού σταματάει ο σεβασμός, η συμβίωση του ανθρώπου με τη φύση και πού ξεκινάει η ασυδοσία, η εκμετάλλευση, το έγκλημα;
Ο άνθρωπος δε στέκεται απέναντι στη φύση αλλά αποτελεί κομμάτι της,
τρέφεται από αυτήν, πίνει το νερό που φυλάει στα σπλάχνα της, ζει αναπνέοντας το οξυγόνο που του προσφέρει απλόχερα. Η ίδια του η ύπαρξη και το μέλλον βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με αυτό. Μήπως αναφέρονται στους ανθρώπους που ασχολούνται με τη γη, προκαλώντας καθημερινά τη γονιμότητά της, τους κτηνοτρόφους, τους μελισσάδες, τους υλοτόμους, τους πεζοπόρους, τους φυσιοδίφες, τους ερευνητές, τους γιατρούς, τους δασκάλους που οι αναφορές τους στο περιβάλλον είναι πάμπολλες; Ή μήπως ως ανθρώπους που βρίσκονται σε ρήξη με το περιβάλλον ορίζονται οι ιδιοκτήτες πολυεθνικών εταιριών, υπεργολάβους της καταστροφής και τα τσιράκια τους, κυβερνώντες πολιτικάντηδες με ένα τεράστιο κυβερνητικό, κατασταλτικό μηχανισμό στη δούλεψή τους, αστυνομία, δικαιοσύνη, τοπική αυτοδιοίκηση; Μέσα σε αυτούς και τα φτωχά μυαλά ενός χαφιεδότσουρμου, που οδηγείται πέρα από τη ρήξη του με το περιβάλλον και στη ρήξη των σχέσεων του με τους συνανθρώπους του και τελικά στην αυτοκαταστροφή του. Η κατηγορία των ανθρώπων που πετούν σκουπίδια, και βρομίζουν τις «όμορφες παραλίες μας με τις γαλάζιες σημαίες», βάζουν φωτιά από αμέλεια στα δάση, και δεν ανακυκλώνει τα σκουπίδια τους (μέχρι εκεί φτάνει η δωδεκάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση της χώρα μας σε θέματα περιβάλλοντος- παραπέρα το χάος) ωχριά μπροστά στην καταστροφή που προκαλούν οι παραπάνω και δεν θα ασχοληθούμε με αυτούς.
Στην ΒΑ Χαλκιδική, τα τελευταία χρόνια, τελείται ένα περιβαλλοντικό έγκλημα. Εδώ οι άνθρωποι πασχίζουν να διαφυλάξουν το φυσικό περιβάλλον τους , το δάσος των Σκουριών, το βουνό του Κακκάβου, τα ρέματα Καρατζά, Λουτσάνικο κ.α., τις πηγές του Χαβρία, τα γεμάτα ζωή χωριά που την επιβίωσή τους, σε δύσκολες περιόδους του παρελθόντος πείνας και πολέμων, την οφείλουν σ’ αυτό το φυσικό περιβάλλον και έχουν δέσει το μέλλον τους με αυτό. Εδώ οι άνθρωποι αγωνίζονται για το αυτονόητο:
«Θέλουμε τα δάση, τη γη και το νερό και ΟΧΙ έναν τάφο φτιαγμένο από χρυσό»
Εδώ οι άνθρωποι νιώθουν αλληλεγγύη και συντροφικότητα μεταξύ τους και αυτό τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Νιώθουν οργή και μίσος για την καταστολή που έχουν υποστεί ζητώντας το αυτονόητο. Έχουν απέναντι τους μια εταιρία βαμπίρ, που μετράει με ευρώ, με γιεν, με ντόλαρς τα θεμέλια της επιβίωσης και τις αξίες χιλιάδων ανθρώπων. Έχουν απέναντι τους ένα ανάλγητο κράτος. Στην Χαλκιδική, αγωνιστής στη γλώσσα των ξεπουλημένων κυβερνητικών media σημαίνει «τρομοκράτης» και η εξουσία τον συμπεριφέρεται ως τέτοιο.MAT, βία, ξύλο, χημικά, προσαγωγές- απαγωγές, βίαιη λήψη DNA, νυχτερινές έφοδοι πάνοπλων αστυνομικών μέσα σε σπίτια, μπροστά σε έντρομα παιδικά βλέμματα, φυλάκιση αθώων πολιτών! Και όλα αυτά στο όνομα της ανάπτυξης.
Αίτια αυτής της αποτρόπαιης ρήξης με το περιβάλλον, της κυβέρνησης, των πολυεθνικών, των ΜΜΕ και όλων των εμπλεκόμενων σ’ αυτήν τη βρομιά, είναι το κέρδος, η αρπαχτή, ο τζόγος, όλα βασισμένα στην σαρκοφάγα ιδέα ότι όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται! Βασικός υπαίτιος το ίδιο το σύστημα που γεννάει περιβαλλοντικά τέρατα και διαπράττει εγκλήματα.
Αφορμή η μεγάλη οικονομική κρίση στην οποία δοκιμάζεται η χώρα τα τελευταία χρόνια. Μια κρίση που δεν είναι του λαού αλλά των τραπεζών, των κολοσσιαίων εταιριών και οικονομικών οίκων. Μια κρίση που προσπαθούν να πείσουν ότι εμείς πρέπει να την πληρώσουμε πουλώντας ό,τι έχουμε και δεν έχουμε! Γη, νερό, αέρα!
ΟΧΙ, λοιπόν! Αυτά δε θα μας τα πάρετε! Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για ελευθερία στη διαχείριση της ζωής μας, της γης μας, του πλούτου μας. Γιατί το νερό, το δάσος, ο καθαρός αέρας είναι αδιαπραγμάτευτα. Ένας, λοιπόν, είναι ο τρόπος ώστε να αποκαταστήσει ο άνθρωπος τη σχέση του με το περιβάλλον:
ΑΓΩΝΑΣ… για να γκρεμοτσακιστούν αυτοί που θέλουν να του στερήσουν τη ζωή, για να παραμείνει αφέντης στον τόπο του!

ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ… ΝΑ ΜΗ ΓΙΝ!!! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Για άλλη μια φορά, κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας βρέθηκαν, και πάλι, στο σημείο Χοντρό Δέντρο, από όπου και κινήθηκαν προς το σημείο Σκουριές, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά , να διέλθουν με τα αυτοκίνητά τους από το σημείο του εργοταξίου και να επιστρέψουν στο χωριό τους.
Η αστυνομία,όμως, έκλεισε για άλλη μια φορά το δημόσιο δασικό δρόμο και δεν επέτρεψε την διέλευση των πολιτών. Χαρακτηριστική είναι η αμηχανία των αστυνομικών οι οποίοι δεν νιώθουν από ότι φαίνεται και πολύ καλά για το γεγονός ότι οι εντολές που εκτελούν εκπορεύονται από την ηγεσία μιας ιδιωτικής εταιρίας που τους έχει υποβαθμίσει σε ιδιωτική εταιρία φύλαξης (security).
Οι κάτοικοι , όμως της περιοχής, που δεν θα αφήσουν τον τόπο τους να καταστραφεί, θα είναι εκεί και αύριο!
Κάθε μέρα θα κάνουμε πορεία…
Μπάτσοι θα πεθάνετε απ’ την ορθοστασία!

Υ.Γ. Απαράδεκτο: Τα ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ και λοιπές δυνάμεις της Ελ-doradoΑστυνομίας έχουν βράσει μέσα στις χειμωνιάτικες στολές τους. Το θερμόμετρο άγγιξε σήμερα τους 30ο C. Καλοκαιρινές στολές επειγόντως λοιπόν, εμείς θα σας τα λέμε; Και προσοχή στο λογότυπο!













16 Μαΐ 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


Οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού καταγγέλλουν την πρωτοφανή, παράνομη και αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης για την επιστράτευση των καθηγητών και εκφράζουν την αμέριστη στήριξή τους στον αγώνα των εκπαιδευτικών όλης της χώρας.
Ο κυβερνητικός ολοκληρωτισμός ενάντια σε κάθε κοινωνικό αγώνα, από τις Σκουριές μέχρι τους απεργούς, έρχεται να συμπληρώσει την πολιτική του γενικότερου ξεπουλήματος και της εξαθλίωσης. Με λογικές τύπου «η εξόρυξη θα γίνει με κάθε κόστος» και «οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με οποιοδήποτε τίμημα», η τρικομματική συγκυβέρνηση θέλει να απαγορεύσει κάθε δικαίωμα στη διαμαρτυρία, να ποινικοποιήσει κάθε κοινωνική αντίδραση στη σύγχρονη βαρβαρότητα.
Ο κοινωνικός αυτοματισμός και κανιβαλισμός που προωθούν  η κυβέρνηση και τα κυρίαρχα ΜΜΕ, όπου βαφτίζουν τους αγωνιστές «τρομοκράτες» και τους απεργούς «ενοχλητικούς» για τη δημόσια τάξη και ηρεμία δεν θα περάσει! Γιατί ξέρουμε ότι αυτοί που δήθεν νοιάζονται για το καλό των παιδιών μας είναι οι ίδιοι που τους ρίχνουν χημικά μέσα στο σχολείο τους, κλέβουν τα όνειρά τους και τους στερούν το μέλλον.
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών για δημοσία παιδεία και αξιοπρεπή εργασία είναι άμεσα συνυφασμένος  με τον αγώνα του λαού της Χαλκιδικής για τη γη και την ελευθερία. Γιατί η παιδεία, η υγεία, τα δάση, το νερό είναι αδιαπραγμάτευτα κοινωνικά αγαθά και θα πολεμήσουμε ανυποχώρητα όλοι μαζί γι’ αυτά.
Η Αλληλεγγύη το όπλο μας
Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος!
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ELDORADO


Σήμερα 16/05/13 νωρίς το πρωί κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση
διαμαρτυρίας στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο εργοτάξιο της ρουφιανοεταιρείας.

  

Η παρουσία των συγκεντρωθέντων είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας από και προς
το εργοτάξιο των Σκουριών καθώς επίσης και την ντροπιασμένη αποχώρηση εργαζομένων που εκτελούσαν τεχνικές εργασίες πάνω στο δρόμο.



Έκπληκτοι οι κάτοικοι διαπίστωσαν το κατεσκευαστικό και εργασίακο αλαλούμ της εν λόγω εταιρείας, όταν αντιλήφθηκαν ότι οι αποστραγγιστικοί τσιμεντοσωλήνες αντί να βρίσκονται κάτω από το δρόμο, είχαν τοποθετηθεί ως φραγμός πάνω στο δρόμο!;




Όσο για το ρόλο της ελληνικής Αστυνομίας, είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος. Οι άνωθεν εντολές εκπορευόνται πια από τη διεύθυνση της εταιρείας και η πρόθεση είναι μία και σαφέστατη:

      ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.



Αλήθεια ας μας απαντησούν οι (αν)αξιόπιστοι επενδυτές με το δήθεν κοινωνικό προφίλ, γίνεται ή δε γίνεται επένδυση με ΜΑΤ και βία;

Υ.Γ Τελικά τα θραύσματα που τραυμάτισαν σχεδόν θανάσιμα,όπως μας ενημέρωσαν τα δελτία ειδήσεων τον αστυνομικό στις 12/05/13 στο λάκκο του Καρατζά, προέρχονταν από σκάγια κυνηγετικού όπλου, από εκρηκτική βόμβα μολότωφ ή από ελαττωματική χειροβομβίδα κρότου λάμψης που του έσκασε στα χέρια;
Ο λόγος στην ειλικρίνεια, την επιστημοσύνη και τη δεοντολογία των γιατρών του ΑΧΕΠΑ.




ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ