13 Ιουλ 2013

Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης-ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ




Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσ/νίκης 
Θεσ/νίκη 11/07/13 
Π. Κορομηλά 51. τκ: 54622 
Τηλ.-τηλ/τυπία: 2310-240698 

Εμείς, οι εκπαιδευτικοί που βρισκόμαστε στο δρόμο του αγώνα εκφράζουμε τη 
συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στου κατοίκους της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας και του περιβάλλοντος. Καταγγέλλουμε τις νέες προφυλακίσεις και τη συνέχιση της κράτησης αγωνιστών.
Συγκεκριμένα την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και
εισαγγελέα, αποφασίστηκε η προφυλάκιση άλλων δύο συναγωνιστών. Με γνώμονα την μαρτυρία αστυνομικού ότι «πιθανολογεί» την ενοχή του ενός, και παρά το γεγονός ότι μάρτυρας αστυνομικός επιβεβαίωσε το άλλοθι του δεύτερου ότι τη νύχτα της επίθεσης στο εργοτάξιο των Σκουριών βρισκόταν στο Άγιο Όρος, οι εισαγγελέας και ανακριτής αποφάνθηκαν ότι οι δύο κατηγορούμενοι πρέπει να προφυλακιστούν.
Είναι προφανές ότι πρόκειται για άλλη μια δικαστική απόφαση προερχόμενη ή εκβιαζόμενη από πολιτικές εντολές.
Οι κατηγορούμενοι δεν είναι ύποπτοι φυγής και δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής τους, στοιχεία που αποτελούν προϋποθέσεις προφυλάκισης.

Στη σημερινή Ελλάδα του «νόμου και της τάξης», το τεκμήριο της αθωότητας παύει να αποτελεί κύριο συστατικό της Δημοκρατίας, οι προφυλακίσεις χωρίς νομική και ηθική βάση γίνονται καθεστώς και οι κοινωνικοί αγώνες ποινικοποιούνται με κάθε μέσο. Στην πραγματικότητα τρομοκρατική και εγκληματική είναι η πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε., των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, εφοπλιστών και μεγαλεμπόρων.

Και μπροστά στις αντιδράσεις του λαού, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί πια απροκάλυπτα την ωμή βία και καταστολή, τον εκβιασμό και τη συκοφάντηση. Για την κυβέρνηση , την Τρόικα και τις εταιρείες χρυσού, εχθρός είναι όλος ο λαός, όλοι οι εργαζόμενοι, όλη η νεολαία, όλοι οι αξιοπρεπείς και ελεύθεροι άνθρωποι. Όλοι όσοι δε σκύβουν το κεφάλι στη βαρβαρότητα και στην καταστροφή της ζωής και του μέλλοντος αυτού του τόπου.

Ό,τι και να κάνουν όμως δε θα καταφέρουν να σταματήσουν την οργή και την αντίσταση του λαού. Θα γίνουν ποτάμι που θα τους πνίξει !
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των φυλακισμένων αγωνιστών 

Αλληλεγγύη στην Χαλκιδική και στο κίνημα των κατοίκων της