13 Ιουλ 2013

ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ



Τι κάνατε πάλι; Ποιους πήγατε και βάλατε μέσα; Είστε απόλυτα σίγουροι πως ταιριάζουν μετο προφίλ του Τρομοκράτη που θέλετε να χτίσετε; Είναι αυτοί οι άνθρωποι όντως οι παρολίγον δολοφόνοι παύλα εμπρηστές παύλα μισός ποινικός κώδικας που τους έχετε φορτώσει;

Ο νεότερος, τεχνίτης-ναυπηγός, από οικογένεια ναυπηγών, στα γνωστά –δεν ξέρω να τα έχετε ακούσει- Καρνάγια της Ιερισσού. Αυτά τα οποία πρόλαβε και κατέγραψε σε ντοκιμαντέρ η κλειστή σήμερα ΕΡΤ, γνωστά για την πατροπαράδοτη τεχνική, η οποία περνά από γενιά σε γενιά μαστόρων, και που έκανε επιστήμονες να σηκώσουν τα χέρια ψηλά με την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητά της. 
Πόλος έλξης τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες, μοναδικά στην ελληνική επικράτεια, πάντα ελεύθερα σε πρόσβαση και πάντα ανοικτά σε όλους όσους θέλουν να τα επισκεφτούν. Δεν θα βρείτε αστεράκια νίντζα εκεί πέρα, ούτε γιαπωνέζικες κατάνες. Θα βρείτε μεράκι και αγάπη για την παράδοση μονάχα, και μάστορες που θα σας υποδεχτούν με καλοσύνη και ευγένεια. Βαρκούλες κάνουν οι άνθρωποι, βαρκούλες για να πιάνουν οι ψαράδες ψάρια, απ’ αυτά που δεν θα μείνει ούτε λέπι όταν αρχίσει να πέρδεται δημοσίως η εταιρεία σας.

Ο δεύτερος, τυροκόμος και οικογενειάρχης. Πατροπαράδοτη η τεχνική και σ’ αυτή την περίπτωση, από παππού τσέλιγκα (ναι εκείνον τον ογδόνταφεύγα χρονών που ο γεμάτος ζήλο φίλεργος αστυνομικός γρονθοκόπησε στα δικαστήρια) σε εγγονό (εκείνον τον άλλο που πλάκωσε στις μπάτσες συνάδελφος στη βλακεία, περήφανος ματατζής). Παράδοση και γνώση στη συγκεκριμένη περίπτωση έδωσαν μια επιχείρηση που απασχολεί δεκαοκτώ και πλέον υπαλλήλους και κατάφερε να μπει μέχρι και στο βιβλίο Γκίνες. Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεστε τη λεπτή ποιοτική διαφορά: Ο άνθρωπος έβαλε την επιχείρησή του στο βιβλίο Γκίνες. Εσείς κάνετε ρεκόρ Γκίνες στη μαλακία. Μπερδέψατε το τυροκομείο για συντεχνία δολοφόνων. Οι ‘Ασσασίνοι με το γιαούρτι’, που, όταν δεν πήζουν το τυρί, οργανώνουν καταδρομικές στο βουνό, για να λεηλατήσουν και να προπηλακίσουν.
       

Είδανε πολλά τα μάτια μας κι αυτή την Τετάρτη. Ο κόσμος που ήταν εκεί το ένιωσε στο πετσί του ακόμα μια φορά. Η πρακτική της τρομοκρατίας και του εκβιασμού συνεχίζεται. Πότε θα καταλάβετε πως δεν τρώμε κουτόχορτο και δεν πρόκειται να φοβηθούμε ποτέ; Καταλαβαίνουμε πλήρως πως οι αποφάσεις για αυτές τις συλλήψεις είναι προειλλημένες και προσχεδιασμένες και δεν έχουν καμία σχέση με την απονομή της δικαιοσύνης. 
Από τη στιγμή που φυλακίζετε αγωνιστές χωρίς επαρκή στοιχεία, χωρίς καν στοιχεία, από τη στιγμή που χτυπάτε και ψεκάζετε με χημικά γονείς, παιδιά και μια ολόκληρη κοινωνία που ωρύεται έξω από τα δικαστήρια, ασκείτε πολιτική, δεν εφαρμόζετε κανέναν νόμο. Σας ευχαριστούμε για αυτές τις δύο τελευταίες συλλήψεις. Επιβεβαιώσατε κάτι για το οποίο δεν είχαμε καμία αμφιβολία εξάλλου. 
Ο αγώνας είναι πολιτικός και οι κρατούμενοι είναι πολιτικοί κι αυτοί. Άραγε το να πάρετε άλλους δυο αγωνιστές είναι επίδειξη δύναμης ή ένδειξη αδυναμίας; Απλά επαναλαμβάνεστε. Και η εταιρεία φυσικά από πίσω σας, ασθμαίνουσα, να έχει λυσσάξει στις διαφημίσεις μετά τη δημοσκόπηση κεραυνό της VPRC, μπας και βελτιώσει την ‘κοινωνική της εικόνα’. Λες και αν φορέσεις στο γουρούνι κουστούμι, αυτό θα γίνει γαμπρός...

Τέσσερεις φυλακισμένοι Ιερισσιώτες (ως ύποπτοι φυγής!!), τέσσερεις ελληνικές οικογένειες ποδοπατημένες από την ίδια την ελληνική πολιτεία, οικογένειες που ανέκαθεν προσέφεραν στον τόπο τους και τον τιμούσαν. Με αφορμή τρία καμμένα φορτηγά και δήθεν απόπειρα δολοφονίας που η ίδια η αστυνομία ντράπηκε να επιβεβαιώσει.

Δεκάδες προσαγωγές, παράνομη λήψη DNA, και προσπάθεια φίμωσης της νεολαίας μας. Με αφορμή αυτή τη φορά τα ... ματωμένα μπούτια ενός αστυνομικού, ο οποίος μπήκε όρθιος στην εντατική και βγήκε πάλι όρθιος μετά από μισή ώρα!!!, αφού αποπέμφθηκε προηγουμένως από τους γιατρούς άλλων δύο νοσοκομείων, που δεν καταδέχτηκαν να συνδράμουν τα κροκοδίλεια δάκρυα του Δένδια.

Έχετε αρχίσει και μας προκαλείτε ελαφρύ κνησμό σε σημεία που δεν πρέπει. Αλλά δεν χάνουμε την υπομονή μας μαζί σας. Χούντα είστε κι έχετε ημερομηνία λήξης. Πού θα πάει, θα σαπίσετε στο τέλος. Ήδη η μπόχα σας απλώνεται παντού.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ