1 Οκτ 2012

Χαλκιδική, 26-9-2012: Μικρό χρονικό αστυνομοκρατίας (video)




Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, μέρα γενικής απεργίας: Iσχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες είναι παραταγμένες από νωρίς στη διασταύρωση των Πλανών κι ακόμα περισσότερες στο Χοντρό Δέντρο γιατί …υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος οι κάτοικοι της περιοχής να επιχειρήσουν να πάνε βόλτα στο βουνό… Στις Σκουριές, όπου η ΕLDORADO GOLD ξυρίζει το αρχέγονο δάσος για να το κάνει επιφανειακό μεταλλείο. Όμως η πομπή των αυτοκινήτων με τους κατοίκους της Ιερισσού και των γύρω χωριών δεν κατευθύνεται στις Σκουριές αλλά στον Πολύγυρο, για να συμμετέχει στη μεγάλη πορεία και να διαδηλώσει ενάντια στις πολιτικές του μνημονίου και ενάντια στην καταστροφή της Χαλκιδικής από την φαραωνική επένδυση των Μπόμπολα/ELDORADO.

Πιστοί στο καθήκον, οι αστυνομικοί σταματάνε τα αυτοκίνητα και μετά από εξονυχιστικό έλεγχο αυτοκινήτων, τσαντών και τσεπών βγάζουν λαυράκι! Δυο γυναίκες που δεν είχαν μαζί τους ταυτότητες! Οι επικίνδυνες τρομοκράτισσες προσάγονται στην Αστυνομική Διεύθυνση Πολυγύρου για εξακρίβωση στοιχείων.
Η αντιπροσωπεία της βόρειας Χαλκιδικής με τα πανώ κατά της “επένδυσης” γίνεται δεκτή με θερμές εκδηλώσεις από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην πορεία. Ακολουθεί διαδήλωση έξω από το κτίριο της Αστυνομίας και τελικά οι τρομοκράτισσες αφήνονται ελεύθερες υπό τον ήχο συνθημάτων. Νέος θρίαμβος των λαγωνικών της ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σύλληψη κατοίκων με την κατηγορία της “συμμετοχής σε διαδήλωση κατά των χρυσωρυχείων” στις 9 Σεπτεμβρίου
Σιγά – σιγά με ευθύνη της πολιτείας, η βόρεια Χαλκιδική μετατρέπεται σε αστυνομοκρατούμενη περιοχή. Όσοι απο εμάς έζησαν τα γεγονότα της Ολυμπιάδας την παρουσία των ΜΑΤ και την ολοκληρωτική αποσιώπηση του αγώνα που έδιναν οι κάτοικοι της Ολυμπιάδας δεν εκπλήσσονται.
Σήμερα όμως , την εποχή των εναλλακτικών μέσων και του διαδικτύου η επιχείρηση αποσιώπηση από τα μπομπολοκάναλα έχει ήδη αποτύχει. Έτσι το μόνο που απομένει στους υποτακτικούς των Καναδών της Eldorado είναι ο εκφοβισμός των κατοίκων, η ποινικοποίηση του ειρηνικού αγώνα που κάνουμε και η λάσπη που μας ρίχνουν προσπαθώντας να παραπλανήσουν αυτούς που δεν ξέρουν και κυρίως να κρύψουν την μεγάλη καταστροφή που θα γίνει εαν υλοποιηθούν τα σχέδια της Eldorado Gold.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.