24 Απρ 2012

Παραπέμπονται ως “υπαίτιοι για τις τελεσθείσες εγκληματικές πράξεις” στις Σκουριές οι εκπρόσωποι της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ – Αθώοι ως “αναίτιοι” οι σεκιουριτάδες

 antigoldgreece
Μετά από δίκη αυτόφωρης διαδικασίας, στις 6:45 το βράδυ της Δευτέρας 23 Απριλίου το Δικαστήριο Πολυγύρου κήρυξε αθώους τους 11 άνδρες “σεκιουριτυ”της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ως αναίτιους για τις βεβαιωθείσες έκνομες πράξεις στις Σκουριές.
Σε δίκη παραπέμπονται εκπρόσωποι της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, κατά των οποίων το Δικαστήριο αποφάσισε την άσκηση ποινικής δίωξης ως υπευθύνων όλων των εγκληματικών πράξεων που τελέσθηκαν κατόπιν εντολών τους στις Σκουριές, από τους “11″ και άλλους υπαλλήλους της.
Ακολούθησε η εκδίκαση της μήνυσης που άσκησε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ κ. Πέτρος Στρατουδάκης κατά του Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλου. Ο μηνυτής απουσίαζε “επειδή είναι κάτοικος Αθηνών” και η δικηγορική ομάδα της εταιρείας ζήτησε αναβολή. Τόσον ο ίδιος ο π. Χριστόδουλος όσο και ο συνήγορος του ζήτησαν να συνεχιστεί η δίκη. Το  αίτημα αναβολής απορρίφθηκε από το Δικαστήριο και ο π. Χριστόδουλος αθωώθηκε πανηγυρικά.Σχετικά εκδόθηκε το Δελτίο Τύπου που δημοσιεύσαμε εδώ.
“Κατά νόμο εκπρόσωποι” της εταιρείας είναι ο κ. Πέτρος Στρατουδάκης και ο Διευθυντής των μεταλλείων κ. Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος. Υπεύθυνος της εταιρείας για τις Σκουριές είναι ο υπάλληλος της κ. Νίκος Ζαγοράκης, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Στρατωνίου.
skouries4
skouries7Με την απόφαση αυτή, η εταιρεία διατάσσεται από το Δικαστήριο να ξηλώσει τις μπάρες, να σηκώσει τα συρματοπλέγματα, να αφαιρέσει τις ηλεκτρονικές συσκευές παρακολούθησης και συναγερμού και να σταματήσει αμέσως την άσκηση ελέγχου στους διερχόμενους.
Η αθώωση των “11″ ήταν αυτονόητη, αφού τόσον ο μηνυτής π. Χριστόδουλος όσο και όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν ότι δεν τους ασκήθηκε καμία βία από αυτούς και ότι εκτελούσαν εντολές της εργοδότριας εταιρείας. Όλοι οι νεαροί “σεκιουριτάδες” προέρχονται από ολόκληρη την Ελλάδα και κανένας δεν είναι ντόπιος!
Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων και ο μάρτυς κ. Θεοδωρακόπουλος ισχυρίσθηκαν ότι “όλοι οι δρόμοι στις Σκουριές ανήκουν στην εταιρεία”. Το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι, σύμφωνα με την Μυνητήρια Αναφορά που κατέθεσε στον Εισαγγελέα  Πρωτοδικών Χαλκιδικής ο Δασάρχης Αρναίας και με όσα προέκυψαν κατά τη διαδικασία, “όλοι οι δρόμοι είναι δημόσιες δασικές εκτάσεις”. Είναι αποκαλυπτικό των παρανομιών της εταιρείας ότι ακόμα και για το δημόσιο δασικό δρόμο “Χοντρό Δέντρο- Σκουριές” που είναι ο κεντρικός δασικός δρόμος του Κακάβου και στον οποίο έγιναν όλα τα μέχρι σήμερα επεισόδια, δεν έχει εκδοθεί “άδεια βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης” από το Δασαρχείο Αρναίας.
Παραθέτουμε συνημμένη την σχετική με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Σκουριώνπραγματογνωμοσύνη του πολιτικού μηχανικού Τόλη Παπαγεωργίου που κατατέθηκε στο Δικαστήριο και στο Δασαρχείο Αρναίας.
O Kάκαβος πλέον είναι ελεύθερος από την κατοχική δύναμη που είχε εγκατασταθεί εκεί από τις 20 Μαρτίου. Η ELDORADO GOLD- ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ κηρύχθηκε υπεύθυνη για τις “τελεσθείσες έκνομες πράξεις” στις Σκουριές και ασκήθηκε εναντίον της ποινική δίωξη από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, πριν ακόμα πέσει η πρώτη φτυαριά στη “ναυαρχίδα” του Επενδυτικού Σχεδίου της, τις Σκουριές.Σε αυτή την εταιρεία των εθνικών νταβατζήδων επιχειρεί να παραδώσει ο υπηρέτης της Δήμαρχος Χρήστος Πάχτας, το Δήμο Αριστοτέλη και τους Δημότες του.
skouries2