2 Απρ 2012

Η νύχτα της οργής στην Ιερισσό και ο ψεύτης Δήμαρχος

  antigoldgreece
Αυτό που συνέβη προχθές στην Ιερισσό ήταν το ξέσπασμα της συσσωρευμένης οργής εναντίον του Δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα και του Αντιδημάρχου Βασίλη Μοσχόπουλου που χρησιμοποιούν το θεσμικό τους ρόλο για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στην περιοχή.
Χρειάστηκε να φτάσουμε σε αυτές τις καταστάσεις, σε επιθέσεις ΜΑΤ και δακρυγόνα εναντίον των κατοίκων, για να γίνει γνωστό στο πανελλήνιο αυτό που ο Δήμαρχος και η εταιρεία-χορηγός του μαζί με τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) προσπαθούν απελπισμένα να αποκρύψουν:  Ότι η πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη είναι αντίθετη στην υλοποίηση των σχεδίων της εταιρείας και ειδικά στο τεράστιο μεταλλείο χαλκού-χρυσού στις Σκουριές, στον Κάκαβο.
Ο κ. Πάχτας θερίζει τις θύελλες που ο ίδιος έσπειρε. Με την απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ της εταιρείας και την προκλητική αγνόηση της αντίθεσης του μεγαλύτερου μέρους των δημοτών του στην “επένδυση”. Με την ανοχή του στην προσπάθεια τρομοκράτησης των αντιδρώντων από την εταιρεία  και την υπόθαλψη στοιχείων που υποκινούν εγκληματικές πράξεις όπως ο Αντιδήμαρχος του. Με τη διαστρεβλωτική παρερμηνεία του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών ως “ψήφο υπέρ της επένδυσης”. Ηθελημένα “λησμονεί” ότι καταψηφίστηκε πανηγυρικάστους δύο πρώην Δήμους Σταγείρων-Ακάνθου και Παναγίας που ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δέχονται τις επιπτώσεις της μακρόχρονης λειτουργίας των μεταλλείων και όπου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ προγραμματίζεται η μελλοντική μεταλλευτική δραστηριότητα. Αποσιωπεί ότι ο ίδιος και τα στελέχη του συνδυασμού του, ειδικά στη Μεγάλη Παναγιά, δήλωναν προεκλογικά ότι είναι κατά της εκμετάλλευσης των Σκουριώνκαι γι’αυτό ψηφίστηκαν από τους δημότες. Σήμερα ο κ. Πάχτας πληρώνει τη διάσταση του από την κοινωνία.
Και αποδεικνύεται και επαγγελματίας ψεύτης!
Με έκπληξη διαβάσαμε το άρθρο “ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ – ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ” του halkidikinews.gr που αναφέρει στο τέλος:
01.24:  Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας μιλώντας στο halkidikinews.gr ανέφερε: “Ζητήσαμε να μην επέμβει η αστυνομία και να ομαλοποιηθεί η κατασταση. Αυτην την ώρα γίνονται διαπραγματεύσεις για επανέλθει στην Ιερισσό η ηρεμία. Ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει η λογική”.
Ο Χρήστος Πάχτας για μια ακόμα φορά ψεύδεται ξεδιάντροπα και αυτός που τον διαψεύδει είναι ο ίδιος ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Στρατηγός Βασίλης Κανάλης, που βρέθηκε στην Ιερισσό τη νύχτα των επεισοδίων επικεφαλής των ΜΑΤ.
Στις 3:00 το πρωί του Σαββάτου 29 Μαρτίου, οι Χρήστος Δάλλας, Γιώργος Ζουμπάς και Τόλης Παπαγεωργίου ζήτησαν συνάντηση με τους επικεφαλής αξιωματικούς των δυνάμεων της Αστυνομίας και των ΜΑΤ προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο των επεισοδίων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αμέσως στο Αστυνομικό Τμήμα Ιερισσού με τον Στρατηγό κ. Κανάλη  και τον Υποδιοικητή της Αστυνομίας Χαλκιδικής κ. Κώστα Σαρακατσιάνο και συμφωνήθηκε η αμοιβαία υποχώρηση των ΜΑΤ και των κατοίκων, που έγινε χωρίς να σημειωθούν νέα επεισόδια. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο  κ. Κανάλης είπε στους τρείς και στους παρευρισκόμενους κατοίκους Ιερισσού Θανάση Παπαθεολόγη και Βασίλη Στρούνη:
Δέχομαι από τις 10 το βράδυ μέχρι αυτή τη στιγμή πιεστικά τηλεφωνήματα από τον Δήμαρχο, που απαιτεί να επέμβω αμέσως για να εκδιώξω με κάθε μέσο τους κατοίκους από την περιοχή του Δημαρχείου και να τους απελευθερώσω….
Ο Χρήστος Πάχτας που απαιτούσε την “με κάθε μέσο επέμβαση” των ΜΑΤ από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 3 το πρωί, παρίστανε τον ειρηνοποιό στα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι τάχα χάρη σ’εκείνον δεν επενέβη η αστυνομία!
Την επόμενη των επεισοδίων μέρα, ο Δήμαρχος “HELLAS GOLD” ξανάρχισε ταπολεμικά ανακοινωθέντα“Ο Δήμος Αριστοτέλη θα πραγματοποιήσει (!) την μεγάλη επένδυση που εξασφαλίζει δουλειά και ανάπτυξη στην περιοχή”.
Ο Χρήστος Πάχτας επιμένει απτόητος να οδηγήσει ως Δήμαρχος πλέον τους δημότες του “μέσα στα καυτά και επικίνδυνα σπλάχνα της γης”, όπως ο ίδιος με το γνωστό του λυρισμό είχε πει κάποτε μέσα στη Βουλή των Ελλήνων. Ο άνθρωπος δεν διδάχθηκε τίποτα από την ιστορία, από τον εικοσιπενταετή αγώνα των κατοίκων της περιοχής ενάντια στη “χρυσή επένδυση”, ενάντια στη ΜΕΤΒΑ το 1987 και στη “δική του” TVX στη συνέχεια. Δεν διδάχθηκε τίποτα κι από τα γεγονότα της 20ης Μαρτίου, της 25ης Μαρτίου και την από προχθεσινή του μικρή περιπέτεια, στην οποία μαζί με τον Αντιδήμαρχό του παρέσυρε κι όλους τους συνεργάτες του.
To ελπιδοφόρο για τον τόπο και δυσοίωνο για τον κ. Πάχτα και την εταιρεία είναι ότι την Παρασκευή το βράδυ η πλατεία ήταν γεμάτη από νέα παιδιά. Όχι” ξενόφερτα στοιχεία” και “επαγγελματίες διαδηλωτές”. Νέα παιδιά αυτού του τόπου με δυναμισμό, αποφασισμένα να παλέψουν για το δικό τους αύριο.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.