10 Οκτ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Δυναμική απάντηση της τοπικής κοινωνίας στις θριαμβολογίες της κυβέρνησης και των ΜΜΕ για την “μεγάλη συμφωνία” της Ελληνικός Χρυσός και του Εμίρη του Κατάρ, που στην πραγματι-κότητα είναι ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου στα ξένα ιδιωτικά συμφέροντα.

Πάνω από 1.500 συνειδητοποιημένοι κάτοικοι της Χαλκιδικής συγκεντρώθηκαν χθες, Παρασκευή 07-10-2011, στο φυλάκιο αγώνα στην έξοδο της Ιερισσού και καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας μοίραζαν ενημερωτικό υλικό στα διερχόμενα οχήματα.
Βλέποντας το συγκεντρωμένο πλήθος ο Παναγιότατος Πατριάρχης Βαρθολομαίος, διερχόμενος προς το Άγιο Όρος, σταμάτησε, εκτός προγράμματος, συναντήθηκε με μέλη των επιτροπών αγώνα και με προσοχή για αρκετή ώρα άκουσε τις ανησυχίες και τις θέσεις της πλειοψηφίας των κατοίκων της Χαλκιδικής, που αντιδρούν στα καταστροφικά για την περιοχή σχέδια για εξόρυξη και μεταλλουργία χρυσού.


Ο Παναγιότατος δήλωσε ότι θα μελετήσει τον πλήρη φάκελο που του παραδόθηκε με γνώμονα την από εικοσαετίας ευαισθησία του Πατριαρχείου για θέματα περιβάλλοντος.
Κατά λέξη είπε ότι “η φύσις είναι Εικόνα Θεού” και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Στη συνέχεια ο Πατριάρχης ευχαρίστησε το συγκεντρωμένο πλήθος για την συγκινητική υποδοχή και αναχώρησε για την Αθωνική Πολιτεία.

Οι κάτοικοι συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα για τη σωτηρία της “Εικόνας Του Θεού”.