30 Οκτ 2011

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ...

Αργύρης Λαφαζάνης: Και τώρα; Τι θα απογίνουμε χωρίς κυάνιο;


Δεν πάμε καλά. Πάνω που μάθαμε να ζούμε με τον τρόμο του κυανίου, μας το χάλασε ο κ.Απόστολος Παπαγεωργίου δηλώνοντας ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης της οποίας ηγείται αλλά και του ''συντονιστικού συλλόγων και φορέων'' ότι ''το μείζον πρόβλημα δεν είναι το κυάνιο''.
Μας είχαν προϊδεάσει βέβαια ο κ.Βλαχόπουλος και ο κ.Δριβελέγκας που ενώ απορρίπτουν την μεταλλουργία χρυσού στην οποία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χρησιμοποιηθεί κυάνιο, δέχονται όμως την σημερινή λειτουργία, δηλαδή το σημερινό κυάνιο. Τους είχε ενημερώσει φαίνεται νωρίτερα ο κ.Παπαγεωργίου ότι το κυάνιο δεν είναι και τόσο μεγάλο κακό.


  Και τώρα τι γίνεται; Πάει χαμένη προσπάθεια χρόνων να πεισθούν οι κάτοικοι ότι έρχεται με το κυάνιο η απόλυτη καταστροφή. Τώρα πως θα κρατήσουν οι ''κυανιόπληκτοι'' τους Ιερισσιώτες στα χαρακώματα χωρίς τον τρόμο του κυανίου; Τα επιχειρήματα της τρύπας στις Σκουριές και της απώλειας των νερών δεν αρκούν.     Τώρα πως θα συνεχίσουν να απειλούν οι συνεργάτες του κ.Παπαγεωργίου ''ότι θα μας θάψουν μαζί με τα μεταλλεία'' χωρίς κυάνιο και χωρίς ασυλία; 
  Όσο για την δική μου ασυλία πρέπει να ενημερώσω ότι ούτε με ενδιαφέρει ούτε τη χρειάζομαι. Πάντως έτσι κι αλλιώς σήμερα η ασυλία των βουλευτών αίρεται από τη Βουλή για κάθε καταγγελία σοβαρή ή ανόητη. 
  Ανοιχτός λοιπόν ο δρόμος για τον άνθρωπο που επί δεκαετίες δυσφημεί και ζημιώνει την περιοχή, να επιδιώξει τον κολασμό για τον χαρακτηρισμό ''καραγκιόζηδες'' που πάντως δεν αφορά σε καμία περίπτωση τους πολλούς τρομοκρατημένους πολίτες αλλά αφορά βέβαια τους λίγους ''κυανιόπληκτους''. 
Χρήσιμες θα είναι οι μαρτυρίες των επιτροπών του Πανεπιστημίου και του Τ.Ε.Ε., που δεν ήταν βέβαια στημένες απλά ''συνέπεσε'' να επιλεγούν ως μέλη τους αυτοί και μόνον αυτοί που είχαν εκφρασθεί αρνητικά για τα μεταλλεία. Καλό είναι να κληθεί και η κ.Ιωαννίδου ως εκπρόσωπος του ''προστάτη'' της Χαλκιδικής Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Ακούγεται ότι και ο Σύλλογος Εμπόρων Καλαμάτας θέλει να μας προστατεύσει.
  Να μην ξεχάσουμε τον κ.Βλαχόπουλο που αφού παρέδωσε την ηγεσία της Δημοτικής Παράταξης (που κάποιοι την θεωρούσαν παράταξη ΠΑΣΟΚ) στον κ.Παπαγεωργίου μαζί με κομμάτι της πολιτικής του αξιοπρέπειας δεν θα αρνηθεί να προσφέρει την συνδρομή του.
  Άλλωστε τους δύο ηγέτες τους συνδέει πάνω απ΄όλα η κοινή πορεία τους στη υπόθεση Βατοπεδίου. Ο ένας κατέθετε ως μάρτυρας υπεράσπισης του ηγούμενου και ο άλλος παζάρευε  ως Δήμαρχος να πάρει μερτικό από τα λάφυρα.
  Να προσθέσουμε στους παραπάνω προστάτες και κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες του Νομού που κινούνται ανάμεσα στη σιωπή, στις υπόγειες παρεμβάσεις, στο καρφί και στο πέταλο ανάλογα με το τι υποδεικνύει το μικροπροσωπικό πολιτικό ή οικονομικό συμφέρων τους.
  Καιρός είναι να μας αναγκάσει η κοινωνία να σοβαρευτούμε απομονώνοντας ακραία, γραφικά αλλά και επικίνδυνα στοιχεία που παριστάνουν τους ηγέτες, απομονώνοντας επίσης και ευτελείς προσωπικές πολιτικές που λειτουργούν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Στο μεταξύ ας μάθουμε να ζούμε χωρίς τον τρόμο του κυανίου. 


Αργύρης Λαφαζάνης
Βουλευτής Χαλκιδικής