18 Μαΐ 2011

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

  Στην εποχή του μνημονίου και της πιο βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης που έχει εκδηλωθεί μεταπολεμικά στην Ελλάδα φουντώνει το ζήτημα της «εκμετάλλευσης» των κοιτασμάτων χρυσού στη βόρεια Χαλκιδική. 
Μια υπόθεση με βάθος χρόνου, που ταλαιπωρεί την τοπική κοινωνία, έρχεται μέσω της νέας προωθούμενης εκμετάλλευσης να αποτελέσει πραγματική βόμβα στην περιοχή, βόμβα περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική.
  Παρά το γεγονός ότι μια σειρά από επιστημονικούς φορείς (ΑΠΘ, ΤΕΕ κ.α.) έχει εκτιμήσει το προωθούμενο έργο ως καταστροφικό για τον τόπο αλλά και την ευρύτερη περιοχή (οι επιστήμονες προειδοποιούν για τις συνέπειες σε όλον τον νομό Χαλκιδικής αλλά και Θεσσαλονίκης).
Παρά τις αντιδράσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας που βλέπει τις ζωές και το μέλλον των ανθρώπων της περιοχής να θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους, η κυβέρνηση και όσοι της παραστέκονται από την τοπική αυτοδιοίκηση και τα ΜΜΕ, επιμένουν στην κατεύθυνση της επιβολής της «εκμετάλλευσης» προς όφελος των ληστρικών επιχειρηματικών συμφερόντων.
  Η τοπική κοινωνία ωστόσο αντιστέκεται. Αντιστέκεται στις εγκληματικές κυβερνητικές επιλογές, στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα ΜΜΕ, ενάντια στην τρομοκρατία που καλλιεργείται από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς στην περιοχή.
  Οι συλλογικότητες αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής από κοινού με κινήσεις, συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν την Κυριακή 22 Μαΐου στις 19.00, στο «πάρκο των σκύλων» στην παραλία, παρουσίαση–ενημέρωση για το ζήτημα των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική.
  Στον χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί από τις 12.00 έκθεση φωτογραφίας και θα γίνονται ενημερώσεις για το θέμα.
   Καλούμε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να παραβρεθούν μαζικά στην εκδήλωση, να σταθούν αλληλέγγυοι στων αγώνα των Χαλκιδικιωτών που φυσικά αφορά όλους μας.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ, ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ
                                         ΟΧΙ ΕΝΑΝ ΤΑΦΟ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ

Πρωτοβουλίες Αγώνα Χαλκιδικής
Πρωτοβουλίες Κατοίκων Θεσσαλονίκης