25 Νοε 2010

Διαβούλευση παρωδία για την ΜΠΕ την Παρασκευή 26/11 στον Πολύγυρο

Στις 6 Αυγούστου 2010 η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός (ΕΧ) κατέθεσε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) η οποία επιβεβαιώνει με το παραπάνω τους μέχρι τώρα φόβους και ανησυχίες μας. Όσον αφορά το δάσος των Σκουριών, προβλέπει «τρύπα» 705 μ. διάμετρο και 220 μ. βάθος, εργοστάσιο 

εμπλουτισμού, 3 χαβούζες εκατοντάδων εκατομμυρίων τόνων τοξικών αποβλήτων και μόλις λίγα χρόνια απασχόλησης.
Ο κύριος αρμόδιος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), ενώ είχε υποσχεθεί διεξοδική και ουσιαστική ενημέρωση εφ΄όλης της ύλης απέστειλε τελικά στις 27/10/2010 -εν μέσω εκλογών- τη ΜΠΕ, η οποία αποτελείται από 4000 σελίδες έκθεσης ιδεών και 100 χάρτες και πάνω στην οποία η τοπική κοινωνία θα έπρεπε να αποφανθεί εντός 35 ημερών.
Η ουσιαστική και διεξοδική ενημέρωση κατά την περιβαλλοντικά ευαίσθητη υπουργό μας, καθώς και η «κοινωνική διαβούλευση» μπορούν να περιοριστούν στις αυθαίρετες διαδικασίες ενός πρωινού σε τόπο μακρινό και «αδιάφορο» για το θέμα.
Την Παρασκευή 26/11 κάποιοι «κύριοι» - ΥΠΕΚΑ, εταιρεία ΕΧ, εργοδοτικά σωματεία, Νομαρχία - θα προσπαθήσουν παρανόμως, μέσω μιας άθλιας διαδικασίας που αποκαλούν κοινωνική διαβούλευση, να καθορίσουν με τον πιο καταστροφικό τρόπο το μέλλον μας.
Την Παρασκευή στις 10 το πρωί, έξω από το Δημοτικό θέατρο Πολυγύρου, η παρουσία όλων μας εναι απαραίτητη για να καταγγείλουμε και να ακυρώσουμε αυτή την ύπουλη προσπάθεια που με αυθάδεια χαρακτηρίζουν ως κοινωνική διαβούλευση.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ